Restauranger

Utbudet av restauranger i London är enormt med en ofantlig bredd av inriktningar och prisklasser. Här kommer vi dela med oss av tips på restauranger som kan vara värda ett besök i samband med din resa till London. Det finns många berömda restauranger i London, men några få sticker ut bland alla andra. The Ivy är en av de mest kända och prestigefyllda restaurangerna i London. Den har funnits i över 100 år och har besökts av både kändisar och kungligheter. The Ritz är en annan ikonisk restaurang i London som serverar traditionella engelska rätter i en lyxig miljö. Om du letar efter något lite mer exotiskt kan du prova Benares i Mayfair – deras moderna indiska rätter är några av de bästa i staden. Och om du vill ha en verkligt unik upplevelse kan du gå till Dans le Noir? där du äter din måltid i fullständigt mörker!

Reseberättelse: Fotbollsresa till Craven Cottage

Dag 1:
Vi började vår fotbollsresa från Ludvika tidigt på morgonen och tog oss till Arlanda för att flyga till London. Med spänning och förväntan inför oss landade vi på Heathrow Airport och gjorde oss redo för äventyret. Efter att ha checkat in på vårt hotell, Royal National vid Russel Square, bestämde vi oss för att utforska området och ta en lugn kväll i Covent Garden. Vi njöt av en härlig middag på en lokal restaurang och avslutade kvällen med att promenera längs de pittoreska gatorna och beundra de vackra teatrarna och livliga gatumusikanterna.

Dag 2:
Idag var det matchdag! Efter en stadig engelsk frukost bestämde vi oss för att utforska centrala London och passera de stora sevärdheterna. Vi började vår promenad vid Big Ben och Houses of Parliament, och fortsatte vidare till Westminster Abbey. Efter att ha tagit några bilder vid Buckingham Palace begav vi oss till Craven Cottage för matchen mellan Fulham och Liverpool. Innan matchen stannade vi till på en traditionell engelsk pub i närheten av stadion för att mingla med andra fans och njuta av några pints med öl. Atmosfären var grymt bra, framförallt på liverpoolfansen. Efter en spännande match gick vi längs Themsen och njöt av en avkopplande vandring genom parken.

Dag 3:
Idag bestämde vi oss för att utforska två populära områden för mat och underhållning i London: Soho och Covent Garden. Vi började kvällen med att utforska Soho, känt för sitt livliga nattliv och trendiga restauranger. Vi valde en restaurang som erbjöd en variation av internationella kök och njöt av läcker mat och en livlig atmosfär. Efter middagen fortsatte vi till Covent Garden, där vi blev överväldigade av det livliga gatulivet och de fantastiska gatuartister som underhöll oss. Vi utforskade de charmiga butikerna, njöt av några efterrätter på ett kafé och avslutade kvällen med en fantastisk teaterföreställning i området.

Sammanfattning och några resetips

Fördelen med att använda Oyster Card för tunnelbanan var att det gjorde det enkelt och smidigt för oss att ta oss runt i London. Med det kunde vi enkelt resa genom stadens tunnelbanenätverk utan att behöva köpa biljetter varje gång. Vi laddade våra Oyster Cards med reskredit och använde dem för att smidigt ta oss till olika sevärdheter, restauranger och pubar. Det sparade oss tid och pengar samtidigt som vi hade tillgång till ett pålitligt och effektivt transportsystem.

Det var en oförglömlig fotbollsresa från Ludvika till London! Från matchupplevelsen på Craven Cottage till utforskningen av centrala London och de underbara kvällarna i Soho och Covent Garden, var varje dag fylld v spännande upplevelser och minnesvärda stunder. Vi kände verkligen pulsen och energin i London, från de historiska sevärdheterna till den levande kulturen som omgav oss.

Vårt besök på Craven Cottage var en höjdpunkt, där vi fick uppleva den genuina engelska fotbollsatmosfären. Pubbesöket före matchen lät oss mingla med likasinnade fans och känna gemenskapen. Vandringen längs Themsen gav oss möjlighet att koppla av och njuta av den vackra naturen i stadens hjärta. Att promenera genom centrala London och passera ikoniska landmärken som Big Ben, Buckingham Palace och Westminster Abbey gav oss en känsla av stadens historia och betydelse. Vi insåg verkligen hur rikt London är på kultur och arv. Kvällarna i Soho och Covent Garden var en fest för våra sinnen. Restaurangerna i Soho erbjöd en härlig variation av matupplevelser, och vi blev inte besvikna på smakerna och atmosfären. Covent Garden lockade oss med sitt livliga nattliv och fantastiska underhållning. Att avsluta kvällen med en teaterföreställning gav oss en känsla av glamouren och kreativiteten som London är känd för.

Hotellet, Royal National vid Russel Square, erbjöd oss en bekväm och bekväm bas för vår vistelse. Dess närhet till tunnelbanan gjorde det lätt att utforska olika delar av staden och utnyttja fördelarna med Oyster Card för smidiga resor. Denna fotbollsresa till London var en perfekt blandning av sport, kultur och gastronomi. Vi lämnade London med hjärtat fullt av minnen och ett löfte om att återvända till denna fantastiska stad igen.

Reseberättelse: Fotbollsresa till Craven Cottage Läs mer »

Ekstedt at The Yard

Den svenska stjärnkocken Niklas Ekstedts restaurang Ekstedt at The Yard hittar du på Great Scotland Yard Hotel i Westminster, London.

Ekstedt på The Yard kommer fokusera på skandinaviska matlagning tillsammans med de allra bästa säsongsbetonade brittiska ingredienserna. Menyn består av signaturrätter tillsammans med en uppfinningsrik cocktailmeny och banbrytande naturvinslista. Liksom den michelinstjärnebelönade Niklas Ekstedts andra restauranger kommer fokus ligga på tillagning med hjälp av eld.

Namn
Ekstedt på The Yard

Adress
3-5, Great Scotland Yard, London SW1A 2HN

Webbplats
www.ekstedtattheyard.com

Ekstedt at The Yard Läs mer »