Londonbloggen

En världsmetropol som aldrig sover och där det alltid finns något nytt att upptäcka och uppleva. Med arv från imperiet där solen aldrig gick ner är staden en salig blandning av historia, stolthet, kulturer och människor från världens alla hörn. London är verkligen en stad där alla hittar något de älskar!

ABBA Voyage

Upplev ABBA på scenen i en konsert som ingen annan.

ABBA har skapat den typ av konsert de alltid velat, och uppträtt för sina fans när de är som allra bäst: som digitala versioner av sig själva som stöds av dagens bästa musiker. Suddiga gränser mellan det fysiska och det digitala tillsammans med den senaste tekniken för rörelseupptagning gör att magin i ABBA åter väckts till liv.

Arena

Beläget i Queen Elizabeth Olympic Park i östra London erbjuder ABBAs hisnande och specialbyggda arena den perfekta miljön för ABBA Voyage och erbjuder en levande musikupplevelse som ingen annan.

Biljetter

Biljetter köps via abbavoyage.com/tickets

ABBA

ABBA var en svensk popgrupp som bildades i Stockholm 1972. Bandet bestod av två gifta par, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad samt Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog. De är mest kända för sina låtar ”Dancing Queen”, ”Mamma Mia”, ”Super Trouper” och ”Waterloo”. ABBA är ett av de mest framgångsrika banden genom tiderna. Med över 380 miljoner sålda skivor är de en av de bäst säljande musikartisterna i historien. Deras hits som ”Dancing Queen” och ”Waterloo” spelas än i dag på radiostationer över hela världen.

London Eye

London Eye är ett pariserhjul i London som restes för att fira millennieskiftet. London Eye ligger på Themsens södra sida. Högst upp befinner man sig 170 meter över marken och har cirka 40 kilometers utsikt i alla väderstreck. London Eye är en av de mest populära turistattraktionerna i staden. Det erbjuder en fantastisk utsikt över skyline och floden Themsen. London Eye har 32 kapslar som rymmer upp till 25 personer vardera. Det är ett utmärkt sätt att se Londons alla sevärdheter på bara några minuter!

Hemsida
www.londoneye.com

Ekstedt at The Yard

Den svenska stjärnkocken Niklas Ekstedts restaurang Ekstedt at The Yard hittar du på Great Scotland Yard Hotel i Westminster, London.

Ekstedt på The Yard kommer fokusera på skandinaviska matlagning tillsammans med de allra bästa säsongsbetonade brittiska ingredienserna. Menyn består av signaturrätter tillsammans med en uppfinningsrik cocktailmeny och banbrytande naturvinslista. Liksom den michelinstjärnebelönade Niklas Ekstedts andra restauranger kommer fokus ligga på tillagning med hjälp av eld.

Namn
Ekstedt på The Yard

Adress
3-5, Great Scotland Yard, London SW1A 2HN

Webbplats
www.ekstedtattheyard.com

Fotbollsresa till västra London

Västra delen av London är hemmamark för klubbarna Brentford, Chelsea och Fulham. De två sist nämndas arenor ligger inom promenadavstånd från varandra. Craven Cottage som är Fulhams hemmaarena ligger på Themsen norra strand och Chelseas Stamford bridge ligger en bit norrut. Brentford spelar sina hemmamatcher på Brentford Community Stadium. 

Fotbollsresa till östra London

Östra London som alltid varit arbetarnas del av staden domineras fotbollsmässigt av West Ham som trots lång tid utan framgång och titlar drar stora åskådarskaror till London Stadium. West Hams största konkurrent i de östra stadsdelarna är Millwall som kommer från södra sidan av floden Themsen. Millwall har en fanatisk hemmapublik men tyvärr har klubben historiskt sett haft stora problem med huliganer vilket gjort att klubben har ett dåligt rykte och antalet inresande besökare till The New Den är färre än till de andra Londonlagen. I Nordöstra delen av London finner du den relativt okända klubben Leyton Orient som spelar sina matcher hemma på Brisbane Road.

Fotbollsresa till norra London

I de norra delarna av London finner du klubbarna Arsenal och Tottenham samt nationalarenan Wembley. Derbymatcherna mellan Arsenal och Tottenham är sedan länge det hetaste mötet mellan de olika lagen från London. I norr hittar du även Watford vilket finns på ett rimligt resavstånd från centrala London men invånarna och anhängarna räknar inte sig själva som tillhörande London. Längre ner i seriesystem hittar du Barnet som spelar sina hemmamatcher på Underhill i nordvästa London.